Oldenburger Transport BV nieuwe partner

We hebben er een nieuwe Nederlandse partner bij! Het gaat om transportbedrijf Oldenburger Transport BV, dat bloemen, planten en andere verse goederen transporteert naar onder andere Wenen.

In Wenen wil Oldenburger een pilot-project opzetten om zijn distributie zero-emissie maken. “Ik verwacht dat deelname aan dit PIB ons gaat helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van dit project. We denken dat de PIB een platform is waarin overheid en bedrijfsleven als partners bij elkaar zijn om elektrisch vervoer stappen verder te brengen en als operationele partij hebben wij praktijkervaring te bieden” zegt directeur Frans van Bergeijk. De Nederlandse ambassade in Wenen stelt zich heel actief op, en de Oostenrijkse Liaison is erg goed ingevoerd.

Voor de zittende partners is de deelname van Oldenburger Transport ook goed nieuws. Twee andere partners (Emoss en Emodz) gaan namelijk onderzoeken of ze samen met Oldenburger het pilot-project kunnen opzetten. “Dit biedt ons een mooie kans om in Oostenrijk te laten zien waartoe Nederland in staat is als het gaat om EV” vertelt penvoerder Julia Williams. “Dat is een belangrijk doel van ons PIB-programma. Bovendien is het prettig snel: dit PIB is pas net uit de startblokken.”