Emodz

Emodz

Online omgeving ondersteunt adviesrol autoverkoper. Centraal staat de tool Slimme Mobiliteit (SmartMobility) die voorrekent hoeveel je bespaart als je elektrisch gaat rijden. 

Daarop zijn meerdere variabelen van invloed: het aantal km’s per jaar, brandstofprijzen, belastingmaatregelen, verzekeringspremies, onderhoudskosten, e.d.

Daarnaast biedt het platform een overzicht van de aanbieders van laadapparatuur, zonnepanelen of car-sharing software (voor bedrijven). In feite wordt de autoverkoper hiermee een makelaar in mobiliteit, die de koper adviseert en begeleidt bij het realiseren van groen en voordelig rijden. Hij verkoopt daarmee niet alleen de elektrische auto maar ook de bijbehorende randapparatuur. Hiermee creëert hij nieuwe marge, een nieuw ecosysteem.

Up-to-date blijven via platform

De informatie in online omgeving wordt up-to-date gehouden door Emodz. Het aantal aanbieders van randapparatuur groeit gestaag en Emodz sluit op centraal niveau deals met deze bedrijven en bedingt aantrekkelijke kortingen. Daarnaast verzorgt dit bedrijf trainingen om autoverkopers te leren om te gaan met het online programma.